Lid worden

De ondernemer centraal

Bent u actief binnen de hout-productieketen? Of bent u actief op het gebied van landschapsbeheer en/of duurzame energie? Dan kunt u net als andere ondernemersleden uw diensten ook aanbieden via De Groene Kolenboer. Ondernemersleden staan centraal in onze coöperatie.

Contact

+31 85 48 90 739

Albertus van Leusenweg 14, 7425 CE, Deventer, Nederland

Hout & energie

Voor houtsnippers, houtpellets, houtbriketten en diverse vormen van duurzame warmte gaat u naar: 

Hoe werkt het in de praktijk

De coöperatie sluit een raamovereenkomst met u waarin onder andere is vastgelegd wat van u wordt verwacht bij inkoop, verwerking en verkoop van diensten en producten, marketing en communicatie en organisatie van logistieke en overige bedrijfsprocessen. Ook uw eigen producten en diensten kunnen worden aangeboden onder de vlag van de coöperatie.
Ondernemersleden brengen onder de vlag van de coöperatie offertes uit voor het verrichten van diensten (bijvoorbeeld advisering over plaatsing van een biomassaketel) of werkzaamheden (bijvoorbeeld onderhoud van houtwallen).
Bij goedkeuring van de offertes sluit de coöperatie overeenkomsten met opdrachtgevers, zoals bedrijven, overheden en natuurorganisaties.
De individuele ondernemersleden sluiten vervolgens voor deze werkzaamheden een projectovereenkomst met de coöperatie en voeren de werkzaamheden uit.
Ondernemers en collega-energiecoöperaties kunnen op deze wijze zelf omzet genereren als actief lid van De Groene Kolenboer. Ook het aanbrengen van werk voor andere leden levert u geld op.

Duurzame warmte

Bedrijfsmatige energievoorzieningen

Meer duurzaam, minder fijnstof

Algemene Ledenvergadering

De Algemene Leden Vergadering beslist over de toelating van nieuwe leden. Leden kunnen ook ieder willekeurig moment weer uittreden. De coöperatie is er voor de leden. Het gaat om de beste leverings- of afnamecondities voor de leden op de lange termijn. Dit is het normatieve doel. Daarop mag het management worden afgerekend. Er is een Raad van Advies om het bestuur te assisteren bij het handhaven van de normatieve doelen. De Raad adviseert ook de Algemene Leden Vergadering.

Producten en diensten van leden

De leden vormen samen het uitvoerende werkapparaat. Zij zorgen samen voor de oogst van landschapshout en de productie en levering tot aan de deur van houtpellets en houtchips. Ook geven zij advies over pelletkachels en biomassa ketels. De leden bieden o.a. de volgende producten en/of diensten:

 

 

Groenadvies

Groenbeheer en -onderhoud

Productie van hout op maat

Levering van houtpellets, houtbriketten en houtsnippers

Energie-advies

Energielevering

Financiering van energiemaatregelen

Lid worden als particulier

De coöperatie staat ook open voor ondernemingen buiten de sector en zelfs particulieren kunnen lid worden.

Iedereen kan lid worden

Het lidmaatschap van De Groene Kolenboer staat open voor iedereen die wil bijdragen aan de doelstellingen van de coöperatie. Door uw lidmaatschap wordt u abonnementhouder en lid van de Stoere Stokers Community. Daarmee kunt u genieten van inkoopacties, deelnemen aan evenementen en eventueel participeren in projecten. Als lid hoeft u zelf niet op houtpellets te stoken. Ook wie op een andere wijze wil bijdragen aan de doelstellingen van de coöperatie (zoals landschapsontwikkeling) is van harte welkom. 

Uw voordelen

Particulieren kunnen abonnementhouder worden en lid van onze Stoere Stokers Community. Stoere Stokers verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp of een pelletkachel of dragen op andere wijze bij aan de doelstellingen van de coöperatie. Zij krijgen geen winstdeling uit de coöperatie, maar hebben wel adviesrecht ten aanzien van het bedrijfsbeleid en genieten inkoopvoordeel waar mogelijk. Ze krijgen directe zeggenschap over projecten waarin ze participeren en delen mee in die opbrengsten. Door een landschapsbijdrage te betalen, dragen ze ook bij aan door ons georganiseerde events, zoals samen berken trekken op de hei of het onderhoud van groen in de buurt. Ook organiseren we inkoopacties voor de biomassaketels, pelletkachels, houtpellets, houtbriketten en houtsnippers met de community. Dat scheelt in de kostprijs van deze duurzame energievorm en deelnemers worden goed begeleid.

Contact

+31 85 48 90 739

Albertus van Leusenweg 14, 7425 CE, Deventer, Nederland

Voor een mooi en groen Nederland

Samen met onze opdrachtgevers maken we plannen die niet alleen mooi klinken, maar ook praktisch uitvoerbaar zijn. Voor een mooi en groen Nederland.