Maatwerk in hout

Gerenommeerde zagerijen en fabrikanten stellen (geheel terecht) hoge eisen aan hun grondstof: rondhout. Leden van onze coöperatie kunnen voldoen aan deze strenge kwaliteitscriteria. Er wordt geleverd op hoog kwaliteitsniveau zoals ook uw inkoopafdeling dat verlangt. Dankzij deze goede samenwerking met zagerijen, is de coöperatie een belangrijke schakel in de keten tussen de boseigenaar, de houthandel en de gebruiker van het hout. Kortom, wat wij doen snijdt hout!

Biogrondstoffen voor iedereen

Wij bieden maatwerk voor iedere klant. U kunt bij ons terecht voor incidentele orders of een leveringscontract. Geen klant te klein of te groot. Geen wens te gedetailleerd of te lastig. Moet er op maat gezaagd worden? Of in handzame planken? Uiteraard ontvangt u het hout in de maten die u passen. Wij oogsten zelf en zagerijen passen aan indien nodig. Dat maakt maximale variatie in assortiment mogelijk. Ook langhout is direct leverbaar. Met hetzelfde vakkundige gemak verwerken we kromhout tot vezels voor plaatmateriaal. Minder courant materiaal wordt versnipperd, geleverd aan de betere houtpellet-fabrieken of wordt als haardhout geleverd.

Werkhout levering

De Nederlandse, Belgische en Duitse bossen bieden een grote variatie aan houtsoorten. De coöperatie biedt rechtstreeks toegang tot deze natuurrijke grondstoffen. Wij oogsten en leveren zowel naaldhout als loofhout. Gevarieerd gekapt. Veelzijdig verwerkt. Van meubelhout en kisthout tot haardhout en vezelhout.

Loofhout

De belangrijkste soorten loofhout die we leveren zijn Amerikaanse eik, inlandse eik, beuken, essen en populier.

Naaldhout

Naaldhoutsoorten die we leveren zijn Lariks, Douglas, Grove den, Corsicaanse den, Oostenrijkse den, Fijnspar, Sitkaspar en Abis Grandis.

Lokaal geoogst

Leden van De Groene Kolenboer leveren eersteklas rondhout, zowel van naaldbomen als loofbomen. Een netwerk van specialisten die oogsten in Nederland, België en Duitsland, dus van gecontroleerde percelen. U ziet exact waar uw hout via ons vandaan komt. Van oogst tot levering voor u verzorgd. Op tijd en op bestelling.

Met het juiste materieel

Onze leden beschikken over het juiste materieel: van harvesters en uitrijdcombinaties tot trekkers met opleggers. Zij voeren het werk uit met hart voor de natuur en verstand van hout. Bosexploitatie is immers méér dan alleen de productie van hout. Het is het in stand houden van waardevol natuurgebied. Daarbij horen ook bodemtechnische totaaloplossingen.

We kappen ook hout ten behoeve van civieltechnische projecten. Denk bijvoorbeeld aan het bouwrijp maken van grond. We verwijderen bomen, frezen ook de stobben uit en voeren al het materiaal voor u af.

Dé onderhoudspecialisten

De Groene Kolenboer biedt u dé specialisten op het gebied van groendiensten. Onze coöperatie onderhoudt tuinen, openbare groenvoorzieningen, bos- en landschapselementen en bedrijfsterreinen. De ene keer ondersteunen we een gemeente die een park wil laten onderhouden, de andere keer een landbouwer die voor korte tijd extra handen nodig heeft of specialistisch werk wil laten uitvoeren.

Contact

+31 85 48 90 739

Albertus van Leusenweg 14, 7425 CE, Deventer

Voor een mooi en groen Nederland

Samen met onze opdrachtgevers maken we plannen die niet alleen mooi klinken, maar ook praktisch uitvoerbaar zijn. Voor een mooi en groen Nederland.